« Terug

Verhuizen naar Dubai? Lees onze tips

iStock-1193239486.jpg04 jan

Dubai, misschien wel één van de meest indrukwekkende steden ter wereld. Gaat u verhuizen naar Dubai? Bongers geeft u graag wat meer informatie over de cultuur, het klimaat en het wonen en werken in deze bijzondere stad.

De islam

Voorafgaand aan uw reis is het belangrijk om u te verdiepen in de cultuur van Dubai. De oorspronkelijke cultuur is gebaseerd op de Islam. Nee, u hoeft u bij een verhuizing zeker niet te bekeren, maar er wordt wel verwacht dat u rekening met het geloof houdt en het ook respecteert. Zo is het bijvoorbeeld niet de bedoeling dat vrouwen met ontblote schouders en in korte rokjes door de stad lopen. En ondanks dat veel vrouwen in de stad een hoofddoek dragen, is dit verder niet verplicht. In de wijken waar vooral expats wonen en op de commerciële stranden zijn de kledingvoortschiften minder streng.

Warm!

Dubai beschikt over een warm woestijnklimaat. In de zomermaanden kan de middagtemperatuur gemakkelijk oplopen tot 40 graden (en ver daarboven) en valt er nauwelijks regen. Voor toeristen is het winterseizoen het beste seizoen om Dubai te bezoeken, hier liggen de maximumtemperaturen vaak tussen de 22 en 32 graden. Ook is er in deze periode wat meer kans op regen. En als het regen, dan komt het ook vaak met bakken uit de lucht!

In Dubai zijn de criminaliteitscijfers lager dan in Nederland.

Wonen in Dubai

In vergelijking met het Nederlandse leven is wonen in Dubai behoorlijk prijzig. De huurprijzen liggen veel hoger, maar ook de kosten van het dagelijks leven zijn ver boven dat van de gemiddelde Nederlander. Laat dit u niet afschrikken om naar deze stad te verhuizen, want gelukkig liggen de salarissen ook een stuk hoger! Over inkomsten- vermogens- en erfbelasting is in deze stad geen sprake. Wel wordt er van je verwacht dat je rekening houdt met bepaalde regels. Voor meer internationaal belastingadvies kun je hier terecht.

iStock-1299393716

Is dat niet gevaarlijk?

Mensen zien Dubai nog wel eens als een onveilige stad. Onterecht: in Dubai zijn de criminaliteitscijfers lager dan in Nederland. Zo zijn er minder inbraken, overvallen en zakkenrollers. Verhuist u voor uw werk naar Dubai? Dan is de kans ook nog eens groot dat u in een compound komt te wonen, een beschermde wijk die extra wordt beveiligd.

Meer informatie?

Mocht u meer informatie willen over het verhuizen naar deze stad of een offerte willen opvragen voor uw verhuizen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

« Terug

 

WIJ BESTAAN AL 100 JAAR

Bongers levert al 4 generaties lang topkwaliteit

meer over ons ▸
Scroll naar boven