« Terug

Verhuizen gaat zo

IMG_2516.jpg28 feb

Verhuizen is een spannend proces: van het vinden van een nieuwe stek tot het werkelijk verhuizen van uw spullen. Familie Strang heeft dit hele proces net achter de rug. Hoe zij het hebben ervaren? Karen Strang vertelt erover. 

“Na 42 jaar met veel plezier in ons huis in Beusichem te hebben gewoond, besloten mijn man en ik te willen verhuizen. Het huis werd te groot en het dorp te druk. Na een lange zoektocht vonden we uiteindelijk ons huidige huis in het rustige plaatsje Poppel, net over de Belgische grens.

Opruimen

We schakelden Bongers in voor de verhuizing. Ernando kwam onze spullen thuis bekijken, legde de werkwijze en mogelijkheden heel goed uit en maakte een offerte voor ons op. Daarna lag de bal bij ons. We gingen namelijk bijna halveren in woonruimte, van 500 naar 280 vierkante meter, en hadden een enorme hoeveelheid spullen. Dus eerst zijn we dingen gaan weggooien, weggeven en verkopen. Dat scheelde al een hoop, maar nog steeds bleef er 110 kuub over. Dat is heel erg veel voor een normaal huishouden.

“De verhuizing was een hele onderneming, maar stress hebben we nooit gehad.”

Inpakken

Na de zomervakantie begonnen we met inpakken. We hadden het in- en uitpakken ook aan Bongers kunnen overlaten, maar daar betaal je natuurlijk extra voor. Daarom kozen we ervoor om dit zelf te doen. Van Bongers hadden we verhuisdozen en pakpapier gekregen. Deze moesten we na de verhuizing wel teruggeven, dus voor de losse spullen die we in het nieuwe huis wilden opslaan, kochten we zelf plastic kratten.

Flexibel

In overleg met de verkoper van het huis in Poppel en de koper van ons toenmalige huis bleek dat de verhuizing een maand vervroegd zou kunnen worden. Voor Bongers was het niet mogelijk om een maand eerder te beginnen, maar ze dachten wel actief mee in oplossingen. Uiteindelijk zijn we dankzij hun flexibiliteit twee weken eerder verhuisd dan gepland. 

IMG_2518

In- en uitladen

De eerste twee dagen kwam Bongers alles ophalen. Als laatste laadden ze onze diepvries in zodat ze die bij hen aan de stroom konden leggen tot de volgende dag. Die derde dag is het uitladen begonnen. We vroegen de verhuizers om een gedeelte van onze spullen maar gewoon in de garage te zetten. Het was zóveel dat we het allemaal op het gemakje wilden uitzoeken. 

Geen stress

De verhuizing was een hele onderneming, maar stress hebben we nooit gehad. We zagen dat de medewerkers van Bongers goed hun werk deden, al zag je wel verschil tussen de ervaren en minder ervaren krachten. Al met al is het heel goed gegaan, volgens planning en met slechts één kleine beschadiging aan een stoel. Op zo’n groot volume is dat zeker acceptabel. 

Nieuwe herinneringen

Ons streven was om voor de feestdagen alles uitgepakt te hebben. Dat is gelukt. Hierdoor hebben we Kerst gezellig met onze kinderen kunnen vieren. Zo fijn dat we nu ook op deze plek weer nieuwe herinneringen kunnen gaan maken. Het was best een dingetje, ook voor de kinderen, dat we verhuisden, maar hier kunnen we onze tradities voortzetten. Dat is ook zeker wat we gaan doen!”

« Terug

 

WIJ BESTAAN AL 100 JAAR

Bongers levert al 4 generaties lang topkwaliteit

meer over ons ▸
Scroll naar boven