« Terug

Overal ter wereld heeft Bongers Verhuizingen haar voetsporen achtergelaten

Bongers_Overal-ter-wereld-heeft-Bongers-Verhuizingen-haar-voetsporen-achtergelaten_3.jpg22 apr

Bent u van plan met uw knapzak de wijde wereld in te trekken? Ofwel: gaat u emigreren? Dit is een grote ingrijpende stap. Hoewel u waarschijnlijk veel zin heeft in dit nieuwe avontuur, ziet u wellicht toch wel op tegen het organiseren van de verhuizing. Bongers Verhuizingen kan hierin een grote ondersteuning voor u zijn. Sinds 1920 hebben we ons gespecialiseerd in verhuizingen en transport naar het buitenland. Zowel ter land, ter zee als in de lucht. “Ons Wageningse familiebedrijf heeft overal ter wereld haar voetsporen achtergelaten. Van het tropische Afrika tot aan de poolcirkel”, aldus Jaap Bongers, 4e generatie directeur bij Bongers Verhuizingen.

Piano’s naar het Noordpoolgebied

In de jaren 50 was het groot nieuws dat de heer J. Bongers dikwijls pianotransporten verzorgde naar het Noordpoolgebied. “De heer J. Bongers te Wageningen kan (…) tot de weinige Nederlanders gerekend worden, die vrij regelmatig het hoge Noorden bezoeken. En dat met een uitzonderlijke zware vracht. Hij vervoert piano’s en een reisje met een trailer met dertig piano’s is zo het gebruikelijke programma”, schrijft een verslaggever. Ook in het Noorden van Zweden, waar de piano’s naartoe werden gebracht, bleef deze prestatie van J. Bongers niet onopgemerkt door de pers.

“Inmiddels weten wij precies in welk land de douane streng is of juist soepel.”

Waarmee kunnen wij helpen?

Koetsen naar Australië

“Een ander historisch buitenlandse gebeurtenis van mijn opa was het transport van koetsen naar Australië. Er werd daar een westernfilm opgenomen en ze wilden daarvoor Nederlandse koetsen gebruiken. Dus vroegen ze ons die koetsen in containers helemaal naar de andere kant van de wereld te verschepen. Mijn opa vond dat een bijzondere maar onvergetelijke operatie”, aldus Jaap.

Verhuizen naar Afrika

Vanaf het begin van ons bestaan hebben we ook voortdurend verhuizingen naar Afrika geregeld. In Wageningen en omgeving hebben van oudsher veel missionarissen gewoond die voor hun bijzondere werk regelmatig naar Afrika verhuizen. Ook door de Wageningen Universiteit verhuizen we studenten of afgestudeerde wetenschappers geregeld naar Afrika voor hun onderzoek. Ze verblijven daar dan voor een korte periode en kunnen hun eigendommen bij ons in de opslagloods achterlaten.

Waarmee kunnen wij helpen?

Andere regels en culturen

Verder hebben we bijvoorbeeld verhuizingen naar de Antillen, Brazilië, Indonesië, Afghanistan en Haïti georganiseerd. In elk land zijn de regels omtrent verhuizingen anders. Jaap: “Inmiddels weten wij precies in welk land de douane streng is of juist soepel. We hebben eveneens te maken met andere werkculturen en daar de nodige ervaring in opgedaan. In Indonesië zijn ze gewend om de verhuizing te realiseren met meer dan 10 man. Daar houden we rekening mee door meer mensen in te huren dan we normaal gesproken doen.”

Verhuizen naar buitenland

Wilt u meer weten over onze werkwijze rondom verhuizen naar het buitenland? Op onze website kunt u veel informatie vinden. U kunt ons ook bellen of e-mailen. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.  

Waarmee kunnen wij helpen?

« Terug

 

WIJ BESTAAN AL 100 JAAR

Bongers levert al 4 generaties lang topkwaliteit

meer over ons ▸
Scroll naar boven