« Terug

Verhuizen naar Italië? Wij regelen meer dan de verhuizing alleen

Bongers_Thema2_Blog1Foto1.jpg02 sep

Het zonnige Italië. Wie droomt er nu niet van om daar te wonen? In een pittoresk dorpje, met een prachtig uitzicht over de olijfbomen en wijngaarden? Om hier te komen moet u echter wel enkele haarspeldbochten nemen, of smalle weggetjes met afgronden trotseren. Als u dit zelf al lastig vindt, hoe komt uw inboedel dan ooit in uw Italiaanse ‘casa dei sogni’? Voor Bongers Verhuizingen is dit geen probleem. Wij regelen al bijna 100 jaar de meest complexe internationale verhuizingen. Ook naar Italië. Wilt u verhuizen naar Italië? Dan kunt u uw inboedel met een gerust hart door ons naar zijn nieuwe zonnige thuis laten brengen.

Verhuizen naar Italië

“Wij verhuizen regelmatig mensen naar Italië. Dit zijn veelal liefhebbers van Italië die daar een 2e woning hebben of zich er permanent willen vestigen. Maar ook mensen die er voor hun werk heen gaan, zoals journalisten. We hebben zelfs weleens deelnemers van het tv-programma ‘Ik Vertrek’ naar Italië verhuisd”, aldus Jaap Bongers.

“Italië kent logistieke uitdagingen wat betreft verhuizen. Maar wij hebben inmiddels zoveel ervaring dat we al heel snel de juiste oplossing hebben. Als het huis op een moeilijk te bereiken locatie is gebouwd, dan gebruiken we bijvoorbeeld golfkarretjes om de spullen te vervoeren. In Venetië vervoeren we de inboedel vaak per boot via de smalle grachten.”

Meer weten voordat u gaat verhuizen? ▸

Meer dan verhuizen

We regelen meer dan de verhuizing alleen. U kunt ook bij ons terecht voor advies over de bureaucratische rompslomp. Zo helpen we u graag bij al het papierwerk dat komt kijken bij de invoer van uw inboedel. Ook vertellen we u wat u moet regelen als u er eenmaal woont. Denk aan de inschrijving bij de gemeente. Hoe meer u van tevoren weet, hoe minder kans u loopt dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Italiaans leren

Verhuizen naar Italië gaat ook een stuk gemakkelijker als u al een beetje Italiaans kunt. Italianen waarderen het namelijk enorm als u laat zien dat u hun taal wilt leren. Handige woorden om te kennen zijn:

  • la casa (het huis)
  • il trasloco (de verhuizing)
  • comprare (kopen)
  • affittare (huren)
  • traslocare (verhuizen)

En zo laat u weten dat u uit Nederland komt: “Sono Olandese”.

Aantrekkelijke woongebieden

Bent u zich nog aan het oriënteren? Wij kennen een aantal aantrekkelijke woongebieden waar u zich zeker thuis zult voelen. Wat betreft goede voorzieningen en infrastructuur kunt u het beste in het noorden gaan wonen. Denk aan de provincie Cuneo die tegen de Franse Alpen aanligt. Of Bolzano waar de gezondheidszorg uitstekend is en er veel aandacht is voor het milieu.

In centraal Italië is Florence erg populair. Er is weinig criminaliteit, de cultuur is prettig en het is er niet te druk. Het zuiden van Italië is uiteraard een stuk zonniger, maar kent economische problemen. De beste regio’s om te vestigen zijn: Barletta-Andia-Trani, Campania, Calabria of Ragusa.

Meer weten?

Gaat u verhuizen naar Italië en heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag. Iedere verhuizing is uniek en vergt dus maatwerk. Wij nemen de tijd voor u om uit te zoeken wat er nodig is om u zo goed mogelijk te ontzorgen.

Meer weten voordat u gaat verhuizen? ▸

« Terug

 

WIJ BESTAAN AL 100 JAAR

Bongers levert al 4 generaties lang topkwaliteit

meer over ons ▸
Scroll naar boven