« Terug

Overzeese verhuizingen: zo gaan we te werk

Bongers_Thema2_Blog6Foto1.jpg08 jun

Ziet u er tegenop om te emigreren? Begrijpelijk. Een internationale verhuizing naar een ander continent is niet niks. Bij Bongers zijn we gespecialiseerd in overzeese verhuizingen naar alle uithoeken van de wereld. Waar u ook heengaat, wij weten wat de regels zijn en bij wie we moeten zijn. “Australië, Amerika, de VS, Hongkong: we zijn overal al meerdere keren geweest”, aldus Jaap Bongers.

Overzeese verhuizingen met containers

Overzeese verhuizingen gaan doorgaans per container. Er zijn verschillende container afmetingen. Maar de meest gebruikelijke maten zijn 20 voet of 40 voet. In een 20 voet container kan maximaal 33 tot 35 kubieke meter. U kunt hier een huishouden van ongeveer 3 kamers mee vervoeren. Wilt u ook een auto of motorjacht vervoeren? Dan kunt u gaan voor een 40 voet container. De gemiddelde prijzen voor een 20 voet container lopen uiteen van € 3.600 tot € 6.250. Voor een 40 voet container is dit van € 5.400 tot € 8.000.

Heeft u genoeg aan een deel van een container? Dan kunt u gaan voor groupage. Dit wordt ook wel deellading genoemd. U deelt de container met inboedels van andere mensen. Dit kan aanzienlijk in de transportkosten schelen. “We proberen er altijd voor te zorgen dat onze klanten zo voordelig mogelijk uit zijn”, aldus Jaap.

Natuurlijk bepaalt u zelf in hoeverre u zaken zelf wilt regelen. Maar we raden u bij internationale verhuizingen toch aan voor een deur-tot-deur verhuizing te gaan. We weten precies hoe we uw inboedel moeten inpakken om overzeese verhuizingen zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook weten we hoe we de container op de meest efficiënte en veilige wijze moeten inladen. En als uw inboedel in land van bestemming is aangekomen, is deze nog niet bij uw woning. Het is dan prettig als wij de inboedel uitladen en vervolgens daarheen brengen.

Meer weten voordat u gaat verhuizen? ▸

Gewoontes in Australië, de VS en Canada

Als u eenmaal woont aan de andere kant van de wereld, is het belangrijk dat u de gewoontes kent. Wij hebben vele internationale contacten en geven u graag een aantal handige tips voor Australië, de VS en Canada.

Gewoontes in Australië
Australiërs zijn over het algemeen zeer gastvrij en open. Ze nodigen u snel uit voor een etentje of een uitje. Niet schrikken als ze u een kangoeroebiefstuk aanbieden. Dit staat regelmatig op het menu. Verder is het gebruikelijk om je eigen alcoholische dranken mee te nemen. Ook naar restaurants. In Australië kennen ze overigens weinig taboes. U mag ieder onderwerp ter tafel brengen.

Gewoontes in de VS
Amerikanen zijn ook erg hartelijk maar niet alles is bespreekbaar en sommige handelingen worden als onbeleefd beschouwd. Zo is het niet gebruikelijk om te klagen over de VS. De Amerikaan is doorgaans trots op zijn land. Ook moet u oppassen met het geven van kritiek of het bespreken van persoonlijke zaken. Dit zijn ze niet gewend.

Gewoontes in Canada
Canadezen zijn heel beleefd en vriendelijk. Ze verontschuldigen zich snel en zijn zeer correct in het verkeer. Ze laten voetgangers vrijwel altijd oversteken. Als je langere tijd verblijft in Canada zal het je opvallen dat ze heel vaak “Eh” zeggen. Dit woordje wordt vaak geplaatst aan het eind van een vraag. Of het wordt juist gebruikt als vraag.

Meer informatie

Wilt u meer weten over overzeese verhuizingen? Of over de cultuurverschillen? Wij geven u graag uitgebreid advies, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Meer weten voordat u gaat verhuizen? ▸

« Terug

 

WIJ BESTAAN AL 100 JAAR

Bongers levert al 4 generaties lang topkwaliteit

meer over ons ▸
Scroll naar boven