Over zee

Niet alleen buiten, maar zelfs ook binnen Europa zijn veel bestemmingen per schip bereikbaar. Landen zoals Noorwegen, Griekenland en Turkije beschikken over uitstekende havenfaciliteiten en worden door diverse rederijen bediend, waardoor een inboedel vaak voordeliger per container dan per verhuiswagen kan worden vervoerd.

Voor het vervoer overzee worden door de rederijen metalen containers beschikbaar gesteld, die in haven van vertrek kunnen worden afgehaald en na het lossen in de haven van bestemming weer kunnen worden ingeleverd. De huur van de container is altijd in de vrachtprijs inbegrepen. Natuurlijk zijn er wel beperkingen in het aantal dagen dat de container voor vertrek en na aankomst kosteloos beschikbaar is.

Deze containers zijn beschikbaar in diverse soorten en afmetingen. Voor het vervoer van verhuisboedels wordt meestal gebruik gemaakt van standaard 20-voets en 40-voets containers. Het aantal voet komt overeen met de lengte van de container, dus een 20-voet container is 6 meter en een 40-voet container is 12 meter lang. Deze containers hebben respectievelijk een inhoud van 30 en 60 kubieke meter.

Voor grotere partijen zijn er op sommige bestemmingen 40-voets High Cube containers, met een intern volume van 76 kubieke meter, en 45-voets High Cube containers met een volume van 85 kubieke meter beschikbaar. Men kan ervoor kiezen om de container zelf te beladen of, zoals onder het hoofdstuk Internationaal Verhuizen is aangegeven, dit over te laten aan de professional van Bongers.

Voor kleinere inboedels wordt door Bongers ook de mogelijkheid geboden om uw goederen samen met die van iemand anders in één container te laden en als samenlading of groupage naar de haven van bestemming te laten vervoeren. Uiteraard is het wel belangrijk dat het een bestemming is die vaker wordt aangedaan. De mensen van Bongers zullen dit graag voor u uitzoeken en u op basis van de mogelijkheden een passende aanbieding doen.

Voor kleinere partijen, waarvoor de combinatiemogelijkheden beperkt zijn, biedt Bongers u de mogelijkheid om de goederen in een maat- of standaardkist te verpakken. Deze optie, die in vaktermen als LCL (less than Container Load) bekend is, is verhoudingsgewijs wel wat duurder maar vaak de enige en snelste mogelijkheid.

Bongers biedt standaard kisten in diverse afmetingen, variërend van 1 tot 6 kubieke meter. Het grote verschil is dat deze kisten niet van hout maar van een speciaal soort karton zijn gefabriceerd. Dit is ten eerste uiterst milieuvriendelijk, maar daarnaast ook economisch, omdat hout in veel landen niet zonder speciaal keurmerk mag worden ingevoerd. U kunt dus niet zomaar elke willekeurige houten kist gebruiken voor een exportverpakking, aangezien de kans groot is dat deze in het land van bestemming wordt geweigerd. Bongers zal u graag adviseren over de beste manier om uw persoonlijke en verhuisgoederen per zeevracht te verschepen.

Niet voor niets zijn wij de experts op verhuisgebied.

Waar mogen wij u mee helpen?

Heeft u vragen over onze dienstverlening, of wilt u graag wat meer informatie? Lees dan verder over onderstaande onderwerpen of neem vrijblijvend contact met ons op. 

Internationaal verhuizen

neem contact op ▸

 
Scroll naar boven