Home ›› 3Pl

3PL bij Bongers: ontzorgen van logistieke werkzaamheden

Een derde partij die de logistiek uitvoert voor een bedrijf. Dat is 3PL. Bij Bongers betekent het concreet het ontvangen, sorteren en versturen van goederen die u verkoopt, zonder dat u daar zelf bij hoeft te zijn. Uw producten liggen bij ons altijd veilig opgeslagen in onze geconditioneerde opslagloodsen. 3PL is een afkorting voor het Engelse Third-Party Logistics. In het Nederlands noemen we dat Derde Partij Logistiek. Een externe, derde partij voert de logistiek uit voor uw bedrijf als u bijvoorbeeld in het buitenland zit, geen tijd heeft, in de opstartfase zit en hulp nodig heeft of als u dit simpelweg een prettige werkwijze vindt. Het zijn vaak kleine of startende bedrijven die gebruik maken van 3PL.

3pl verhuizing
neem contact op ▸

3PL: de voor- en nadelen

Bij 3PL voert een externe partij alle logistieke werkzaamheden uit. Dat is niet alleen het ontvangen, sorteren en versturen, maar ook bijvoorbeeld het afhandelen van douaneformaliteiten. Met 3PL laat u de operationele logistiek van uw onderneming door een ander bedrijf uitvoeren. U heeft veel voordelen van een 3PL samenwerking. U kunt zich als ondernemer concentreren op andere delen van uw bedrijf, zoals het doen van marketing of het doorontwikkelen van uw product. Als u de logistieke werkzaamheden uitbesteedt aan een 3PL dienstverlener, houdt u meer tijd over. Dit levert op de lange termijn een kostenbesparing op, omdat u in de tijd die u overhoudt geld kunt verdienen aan andere zaken. Een 3PL samenwerking zorgt vaak ook voor hogere klanttevredenheid, omdat er voor de verzending van je product niet allerlei zaken tussendoor kunnen komen. Een 3PL dienstverlener verzendt snel en op tijd. Het nadeel van 3PL is de controle. U bent er over het algemeen niet bij als wij orders picken en uw producten versturen. Daardoor staat u verder van de klant af dan wanneer u zelf een loods en de verzending in beheer heeft. Bij Bongers vinden we het daarom belangrijk dat de communicatie met onze klanten open en eerlijk gebeurt. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

3PL bij Bongers, hoe werkt dat?

Wij zijn uw logistiek dienstverlener. We nemen u het beheer van de opslag, order picking, transport en bijkomende diensten uit handen, zodat u zich kunt focussen op andere zaken.  Bongers is een familiebedrijf dat kwaliteit en persoonlijke aandacht op de eerste plaats heeft staan. We kijken naar waar de klant behoefte aan heeft en denken oplossingsgericht mee. Maatwerk is ons specialisme. Het kiezen voor een 3PL samenwerking met ons betekent dat u kunt rekenen op een betrouwbaar bedrijf.

Wij zijn van origine een verhuisbedrijf, dus we hebben ervaring met alle soorten en maten producten. Elke dag hebben we honderden spullen in onze handen, dus we gaan overal voorzichtig mee om.

3pl werkwijze
neem contact op ▸

De voordelen van 3PL bij Bongers

  • Uw spullen staan opgeslagen in uw eigen gehuurde containers, maar ook in onze op maat gemaakte houten kisten;
  • Onze collega’s hebben jarenlange ervaring met verhuizing, dus zijn door hun expertise zeer voorzichtig met uw producten;
  • Onze loodsen zijn extra beveiligd. Uw spullen worden zeer zorgvuldig door ons beheerd. Kans op vermissing of schade is bijna niet aan de orde;
  • In onze loodsen hangen brandmelders die in directe verbinding staan met de meldkamer van de brandweer;
  • De loodsen hebben een gecontroleerd klimaat. Een geautomatiseerd systeem houdt de vochtigheidsgraad en de temperatuur in de gaten.

Neem contact op

Scroll naar boven