« Terug

Verhuizen naar Oeganda? Dit moet u weten

Bongers_Thema2_Blog4Foto1.jpg17 feb

Gaat u verhuizen naar Oeganda? Dan wilt u vast advies over uw inboedel. Wat kan of mag u niet meenemen? Hoe verlopen de procedures bij de douane? Hoeveel tijd gaat er gemiddeld overheen? Sinds het begin van ons bestaan verhuist Bongers mensen naar Afrika. Wij weten dus wat er belangrijk is om dit te kunnen realiseren.

Verhuizen naar Oeganda

“In Afrika verandert de regelgeving vrijwel ieder jaar. Onze agenten, en wij, zijn hiervan op de hoogte, zodat we hierop kunnen inspelen. Zo komen we niet voor verrassingen te staan wat betreft de invoerrechten. In veel landen worden bijvoorbeeld auto’s geweerd. Het komt ook voor dat je eerst nog een 8 jaar oude auto mag invoeren en het volgende jaar alleen een auto van 3 jaar of jonger. We zitten bovenop deze wetswijzigingen”, aldus Jaap Bongers.

“Verhuizen naar Oeganda gaat meestal over land. Het is echter niet overal even veilig op het Afrikaanse continent. Er kunnen bijvoorbeeld conflicten zijn of overstromingen. We letten daarom goed op dat we risicovolle regio’s vermijden. Gemiddeld duurt het 2 tot 3 maanden voor de inboedel op de plaats van bestemming is en daar gaat eerst een week of 8 papierwerk aan vooraf.”

“Mensen gaan vaak voor een kortere periode naar Oeganda. Het zijn over het algemeen mensen die zich bezighouden met ontwikkelingswerk of zendelingen. Ofwel mensen die weer terug zullen keren naar Nederland. Wij adviseren hen in dat geval om bepaalde spullen niet mee te nemen naar Oeganda. Bijvoorbeeld schilderijen of fotoalbums. Deze kunnen achteruitgaan door het vochtige klimaat. Ook matrassen kun je beter thuislaten. Deze zijn een bron van bacteriën in een vochtig klimaat. Wij bieden klanten altijd aan hun spullen achter te laten in onze opslagloods.”

Meer weten voordat u gaat verhuizen? ▸

Inentingen

Ook wat betreft uw gezondheid moet u het een en ander regelen. Ongeacht uw verblijfsduur is het belangrijk dat u deze inentingen en vaccinaties heeft gehad: gele koorts, DTP hepatitis A en B, BMR, meningitis en soms ook tuberculose. Verder is het van belang dat u zich beschermt tegen malaria muggen. Hiervoor kunt u onder andere malariatabletten gebruiken, DEET en slapen onder een klamboe.

Wonen in Oeganda

Als u eenmaal in Oeganda woont is het belangrijk dat u van de volgende zaken op de hoogte bent. Oegandezen behoren tot de vriendelijkste mensen ter wereld. U kunt dus een warm welkom verwachten. Maar ze gaan wel losjes om met afspraken en zaken verlopen een stuk chaotischer dan in Nederland. Verder raden we u aan om de tijd te nemen om ergens te komen. Wegen zijn vaak moeilijker begaanbaar en in steden is het verkeer erg druk. Als u meer informatie wilt over wonen of verhuizen naar Oeganda kunt u dit altijd vrijblijvend aanvragen.

Meer weten voordat u gaat verhuizen? ▸

« Terug

 

WIJ BESTAAN AL 100 JAAR

Bongers levert al 4 generaties lang topkwaliteit

meer over ons ▸
Scroll naar boven