« Terug

Verhuizen, een bijzonder mooi vak

image002.jpg22 jun

Het is haast niet meer voor te stellen dat Bongers Verhuizingen ooit begon met paard en wagen en niet verder kwam dan Wageningen en omgeving. Nu weten we niet anders meer dan dat we met ruim uitgeruste vrachtwagens af en aan rijden naar tal van Europese bestemmingen. Hoe dat in zijn werk gaat, vertellen Marco en Marc, twee van onze ervaren internationale chauffeurs.

“Het komt erop neer dat je spullen van A naar B rijdt en zorgt dat alles netjes en goed gebeurt zonder schade en dat de klant tevreden is”, vat Marco samen. Marco werkt al ruim 25 jaar bij Bongers. “Mijn overgrootvader heeft het bedrijf opgericht en ook mijn vader heeft hier gewerkt. Hij zag me graag een andere richting in gaan omdat het best zwaar werk is met lange dagen. Maar kantoorwerk was niks voor mij. Ik geniet van mijn werk. Geen dag is hetzelfde.”

Geldt dat ook voor Marc? Waarom heeft hij voor dit vak gekozen? “Ik heb er niet voor gekozen, ik ben erin gerold. Ik werkte bij een bedrijf in de buurt en werd 7 jaar geleden gevraagd een dagje mee te helpen. Ik ben nooit meer weggegaan. Het is inderdaad de afwisseling die het leuk maakt en de reizen in binnen- en buitenland.”

Verhuizen staat in de Stress top 3

Maar niet iedereen kan zomaar een internationale chauffeur verhuizingen worden. Daar moet je meer voor kunnen dan rijden en tillen, legt Marco uit: “Het begint bij ruimtelijk inzicht. Je moet kunnen inschatten of en hoe iets in een ruimte past. En je moet met mensen kunnen omgaan. Verhuizen staat in de ‘Stress top 3’. Aan ons de taak om de klant op zijn gemak te stellen. We gaan dan ook, voordat we beginnen, altijd even met de klant om tafel zitten. Dan leggen we netjes en beleefd uit wat we gaan doen en hoe we dat gaan doen. Dat helpt enorm.”

Pasgeleden stonden we twee dagen vast in de sneeuw onderweg naar Madrid. Toen hebben we maar een sneeuwpop gemaakt, je moet toch wat.”

Onderweg zon & sneeuw

Daarna halen Marco en Marc de grotere meubels uit elkaar, pakken de hele huisraad goed in, laden het in de vrachtwagen en gaan op weg. “We rijden naar bestemmingen in heel Europa”, legt Marc uit. “De zuidelijke landen hebben mijn voorkeur, want daar schijnt de zon. Hoewel, ook niet altijd. Pasgeleden stonden we twee dagen vast in de sneeuw onderweg naar Madrid. Toen hebben we maar een sneeuwpop gemaakt, je moet toch wat.”

image001.jpg

De aankomst

Na een lange reis gevuld met rijden, kletsen, muziek luisteren, koffie drinken (er zit gelukkig een koffieautomaat in de vrachtwagen), internetten, sneeuwpop maken en slapen, komen Marco en Marc aan bij het losadres. Marco: “Hier vragen we de klant om ons te laten zien waar de spullen mogen komen en dan begint het uitladen. Soms lukt dat in één dag, soms duurt het langer.”

Terug of door

Alles uitgeladen? Dan gaat de reis terug naar huis óf naar een volgend adres. Marc: “Een lege vrachtwagen geeft een voldaan gevoel en het is altijd fijn om weer terug naar huis te gaan. Maar ook een hele rondrit om her en der spullen op te halen en af te zetten is mooi. Zo heb ik een keer een mooie reis van 6.800 km gemaakt met verschillende stops in België, Frankrijk en Portugal, tot aan Gibraltar in Spanje. Prachtig was dat.”

Bijzonder mooi

Marco en Marc zitten zo boordevol verhalen over mooie bestemmingen en interessante ladingen. “We mochten eens de inboedel van een oud-museumdirecteur verhuizen naar zijn chateau in Frankrijk”, vertelt Marco. “Drie weken hadden we nodig om alles, waaronder veel waardevolle kunst, in te pakken, te verhuizen en in het chateau te plaatsen. Er zaten schilderijen van 2 x 2,5 meter bij. Daar loop je dan, met je trap onder de arm, tussen allemaal waardevolle spullen. Dat was wel bijzonder hoor. En vooral ook heel mooi.” 

Dat vat het wel mooi samen: ons vak is bijzonder mooi.

« Terug

 

WIJ BESTAAN AL 100 JAAR

Bongers levert al 4 generaties lang topkwaliteit

meer over ons ▸
Scroll naar boven