« Terug

Verhuizen binnen Europa is voor ons gesneden koek

Bongers_Thema2_Blog2Foto1.jpg28 okt

Bongers Verhuizingen rijdt wekelijks door Europa om inboedels naar hun nieuwe huizen te brengen. Als u gaat verhuizen binnen Europa kunnen wij uw inboedel al dezelfde week afleveren. Of u nu naar Engeland, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Portugal of Denemarken moet: wij kennen de regels en weten hoe we te werk moeten gaan. “Inmiddels zijn we al in zoveel steden geweest dat we precies weten of we bijvoorbeeld een lift moeten regelen en waar we een parkeervergunning moeten aanvragen. Dit doen we op tijd zodat we nooit voor verrassingen komen te staan”, aldus Jaap Bongers.

Verhuizen binnen Europa

“Wij kennen de meest recente wet- en regelgeving en zijn op de hoogte van alle valkuilen. Daarom is verhuizen binnen Europa voor ons gesneden koek. Wij willen onze klanten maximaal ontzorgen, door de juiste zaken op het juiste moment te regelen. Zo ervaart de klant zo weinig mogelijk stress”, aldus Jaap. “We helpen klanten niet alleen met verhuizen, maar geven ook advies op gebied papierwerk. Dit is immers niet in ieder land hetzelfde. Zeker niet als het land zich niet in de EU bevindt, zoals Zwitserland of binnenkort Engeland.”

Meer weten voordat u gaat verhuizen? ▸

Verhuizen naar Zwitserland

Veel mensen verhuizen naar Zwitserland vanwege de prachtige natuur en het aantrekkelijke belastingklimaat. Maar een verhuizing naar Zwitserland is niet snel geregeld. Zo dient u een verblijfsvergunning te regelen. Ook is het verstandig op de hoogte te zijn van de importregels. Zo mag u een beperkte hoeveelheid alcohol, sigaretten, vlees en brandstof meenemen.

Wat betreft het invoeren van uw auto gelden eveneens regels. Als uw auto nog geen 6 maanden oud is moet u invoerrechten betalen. Als uw auto ouder is dan 6 jaar dient u een verzoek tot toestemming aan te vragen om btw en invoerrechten te voorkomen. Verder is het slechts 1 jaar toegestaan om in Zwitserland met een buitenlands kenteken te rijden.

Verschillende culturen

Als u gaat verhuizen binnen Europa is het naast de regelgeving belangrijk om u in te leven in de cultuur. Ieder land heeft een andere cultuur. Als u zich hieraan aanpast zult u zaken sneller kunnen regelen. Zo komt u in Frankrijk simplistisch over als u direct ter zake komt. Ieder zakelijk gesprek begint met een gezellige ‘small talk’. Gaat u verhuizen naar Spanje? Dan is het van belang om te weten dat u kritiek zeer indirect en zorgvuldig formuleert. Veel Spanjaarden hebben een hoog eergevoel.

Vragen?

Wilt u verhuizen binnen Europa en heeft u vragen? Wij staan u graag vrijblijvend te woord. U kunt iedere werkdag contact met ons opnemen per e-mail, telefoon of via het contactformulier.

Meer weten voordat u gaat verhuizen? ▸

« Terug

 

WIJ BESTAAN AL 100 JAAR

Bongers levert al 4 generaties lang topkwaliteit

meer over ons ▸
Scroll naar boven