« Terug

Verhuizen naar Brazilië? Wij kennen de gebruiken

Bongers_Thema2_Blog3Foto1.jpg23 dec

Wilt u verhuizen naar Brazilië? Hier komt veel voorbereiding bij kijken. Bongers verhuist regelmatig mensen naar Zuid-Amerikaanse landen, zoals Brazilië, en weet precies wat er nodig is om dit succesvol te laten verlopen en kosten te besparen. We hebben in ieder land agenten die volledig op de hoogte zijn van de gebruiken en wet- en regelgeving.

Verhuizen naar Brazilië

“Ons bedrijf bevindt zich in de omgeving van de Universiteit van Wageningen. We hebben zodoende vele studenten naar Brazilië verhuisd. Maar we merken ook dat Brazilië in trek is bij landbouwbedrijven of bedrijven in de diervoederindustrie”, aldus Jaap Bongers. “Kleine verhuizingen naar Brazilië gaan via het vliegtuig en grote verhuizingen over zee in containers. We bieden ook groupagediensten aan. Dit betekent dat we de inboedel van 2 of meer personen in 1 container laden. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Als alles voorspoedig verloopt duurt verhuizen naar Brazilië gemiddeld 6 tot 8 weken.”

De havens van Brazilië

“In de havens van Brazilië is de procedure bij de douane vrij complex. We houden bijvoorbeeld rekening met de verborgen werkloosheid. Dat wil zeggen dat ieder document door circa 5 mensen wordt bekeken. Alle documenten vullen ze met de hand in en ze hebben allemaal een stempel nodig. Deze procedure duurt ongeveer 2 weken. Gelukkig gaat het bijna altijd in één keer goed, dankzij onze agenten. Anders ben je zomaar weer een week verder, en duizend dollar”, aldus Jaap.

Meer weten voordat u gaat verhuizen? ▸

Wonen in Brazilië

Weet u nog niet waar u zich wilt vestigen in Brazilië? In Minas Gerais, Espírito Santo, Rio de Janeiro en São Paulo zijn de gezondheidszorg, het onderwijs en de arbeidsmarkt zeer goed. Met name in São Paulo zijn veel internationale bedrijven gevestigd. De gevaarlijkste steden zijn: Feira de Santana, Salvador, Aracaju, Natal, Vitória da Conquista, Campos dos Goytacazes en Belém. Hier kunt u beter niet wonen als ‘gringo’. De term die Brazilianen gebruiken voor mensen uit de westerse landen.

De Braziliaanse cultuur

Als u zich eenmaal heeft gevestigd in Brazilië zult u merken dat persoonlijk contact heel belangrijk is. Brazilianen vinden het prettig als u hen opzoekt in plaats van e-mailt. Verder zult u er tegenaan lopen dat Brazilianen niet stipt op tijd zijn. Dit is niet onbeleefd. Men neemt de tijd voor elkaar waardoor afspraken kunnen uitlopen. Verder zullen Brazilianen het zeer op prijs stellen als u Braziliaans-Portugees spreekt. Spreek vooral geen Spaans, want dit kan als cultureel ongevoelig worden ervaren.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over verhuizen naar Brazilië? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij verhuizen ook regelmatig mensen naar andere landen in Zuid-Amerika.

Meer weten voordat u gaat verhuizen? ▸

« Terug

 

WIJ BESTAAN AL 100 JAAR

Bongers levert al 4 generaties lang topkwaliteit

meer over ons ▸
Scroll naar boven